Δείτε τις τιμές, κάντε online την κράτηση του αυτοκινήτου σας και θα σας περιμένουμε.

Όροι ενοικίασης αυτοκινήτων

Άδεια οδήγησης

Ο μισθωτής πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις συμπεριλαμβανομένων της ηλικίας καθώς και του πιστωτικού έλεγχου.
Οι οδηγοί πρέπει να είναι πάνω από 23 ετών και να είναι κάτοχοι άδειας  οδηγήσεως τουλάχιστον για 1 έτος.
Μόνο οι οδηγοί που αναγράφονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο έχουν δικαίωμα να οδηγούν το αυτοκίνητο.
Πολίτες εκτός της Ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να είναι κάτοχοι διεθνούς άδειας οδηγήσεως. Για τις κατηγορίες Ε+ και πάνω ο οδηγός πρέπει να είναι πάνω από 26 ετών.

Επιπλέον  οδηγοί

Ο επιπλέον οδηγός πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και να αναγράφεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Πληρωμή

Ελάχιστη χρέωση ενοικίασης είναι ένα 24 ωρο από την ώρα παράδοσης του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο πρέπει να επιστραφεί την ίδια ώρα με αυτήν της . Μετά τις 2 ώρες θα χρεώνεται μια πλήρης μέρα.

Το κόστος της ενοικίασης προκαταβάλλεται με την παράδοση του αυτοκινήτου. Κάτοχοι πιστωτικών καρτών που αναγνωρίζει η A.R.A.S. IKE εξαιρούνται από την προπληρωμή της εγγύησης.

Πιστωτική κάρτα σε ισχύ είναι απαραίτητη.
Η πληρωμή με μετρητά είναι αποδεκτή.
Όλες οι χρεώσεις αποτελούν αντικείμενο τελικού υπολογισμού.

Χιλιόμετρα & χρεώσεις

Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν 120 χιλιόμετρα δωρεάν ανά μέρα. Στις μηνιαίες ενοικιάσεις η τιμές περιλαμβάνουν 3.000 δωρεάν χιλιόμετρα. Για περισσότερα χιλιόμετρα ο μισθωτής χρεώνεται κάθε επιπλέον χιλιόμετρο. Η χρέωση αυτή θα αναφέρεται τόσο στην κράτηση όσο και στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Οι χρεώσεις στην διάρκεια και τα χιλιόμετρα υπολογίζονται με τις τιμές που αναφέρονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Καύσιμα

Ο ενοικιαστής παραλαμβάνει το όχημα με τα καύσιμα σύμφωνα με το δείκτη βενζίνης. Αν ο ενοικιαστής δεν επιστρέψει το όχημα με την ίδια ποσότητα βενζίνης που παρέλαβε , χρεώνεται την διαφορά.

Παραδόσεις / Παραλαβές

Δωρεάν στα γραφεία της εταιρείας και στο αεροδρόμιο.

Παραδόσεις μέσα στην πόλη 12,00 ευρώ πλέον φπα .
Για παραδόσεις / παραλαβές οπουδήποτε αλλού κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία.
Τα αυτοκίνητα πρέπει να παραλαμβάνονται μέσα στο ωράριο της εταιρείας. Για παραλαβές εκτός ωραρίου υπάρχει η χρέωση των 20,00 ευρώ πλέον φπα.

Φόροι : Φ.Π.Α. 23%

Αξεσουάρ και εξοπλισμός

Διαθέσιμα κατόπιν ζήτησης παιδικά καθίσματα :Η χρέωση είναι 4,00€ ανά μέρα πλέον το φπα με ανωτάτη χρέωση 12 μέρες
GPS: η χρέωση είναι 7,00 € πλέον φπα με ανωτάτη χρέωση 12 μέρες

Ασφάλειες

Οι τιμές περιλαμβάνουν τις παρακάτω καλύψεις:

 1. προσωπική ασφάλεια(P.A.I.)Θάνατο η τραυματισμό του οδηγού καλύπτει τον ενοικιαστή του οχήματος μέχρι 15.000 € σε περίπτωση θανάτου , και για ολική η μερική ανικανότητα. Δεν καλύπτει ατυχήματα που έγιναν πριν η μετά την ενοικίαση.
 2. Ασφάλεια προς τρίτους(T.P.C.)Καλύπτει θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων συμπεριλαμβανομένων των επιβατών (εξαιρείται ο οδηγός) στο όχημα μέχρι το ποσό των 1.000.000 € και για υλικές ζημιές τρίτων μέχρι το ποσό των 1.000.000 € 
 3. Μεικτή ασφάλεια( C.D.W.)Συμπεριλαμβάνεται στις τιμές και έχουν απαλλασσόμενο ποσό διαφορετικό σε κάθε κατηγορία αυτοκίνητου. Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και στα λάστιχα δεν καλύπτονται. Η επιπλέον ασφάλεια (C.D.W.)δεν καλύπτει:
  1. Εκούσιες ζημιές ή ζημιές που προέρχονται από αμέλεια του ενοικιαστή
  2. Ζημιές που προέρχονται όταν ο οδηγός είναι υπό επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή από οτιδήποτε που επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης 
  3. Ζημιές που προκληθήκαν από αγώνες ταχύτητας και δοκιμή του οχήματος
  4. Ζημιές που προκληθήκαν από ζώα
  5. Τρύπες καψίματα και σχίσματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου
  6. Ζημιές στα λάστιχα , στις ζάντες , στις αναρτήσεις , στους καθρέπτες, στην μπαταρία στο ράδιο/cd και σε εξαρτήματα και μέρη του οχήματος που απωλέσθησαν η προκληθήκαν ζημιές από κλοπή
  7. Ζημιές που προκληθήκαν λόγο οδήγησης σε σκληροτράχηλους δρόμους
  8. Ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται η οδήγηση όπως μονοπάτια, σιδηροδρομικές γραμμές , ποτάμια-ρυάκια , παραλίες και γενικά σε μέρη όπου η οδήγηση είναι ακατάλληλη.
  9. Ζημίες που προκλήθηκαν από άμμο, στάχτη ή άλλα υλικά που εισχώρησαν στο όχημα
  Τι είναι το απαλλασσόμενο ποσό;
  Σε περίπτωση ατυχήματος η κλοπής του οχήματος ο μισθωτής θα πρέπει να πληρώσει ένα χρηματικό ποσό (απαλλασσόμενο) Ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το ποσό αυτό ανεξάρτητου υπαιτιότητας.

 4. Ασφάλεια κλοπής(Τ.Ρ.) Η ασφάλεια κλοπής συμπεριλαμβάνεται στις τιμές και απαλλάσσει τον ενοικιαστή από κάθε οικονομική επιβάρυνση από την απώλεια του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ζημιάς ο ενοικιαστής πρέπει να πληρώσει το απαλλασσόμενο ποσό ανεξαρτήτως υπαιτιότητας.
  Η ασφάλεια κλοπής δεν καλύπτει 
  1. Κλοπή προσωπικών αντικειμένων από το όχημα
  2. Κλοπή ολική ή μερική που προκλήθηκε από αμέλεια του ενοικιαστή
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Η ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ (ΦΩΤΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΛΠ) Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 1. Να ειδοποιήσει την αστυνομία
 2. Να καταγράψει ονόματα και διευθύνσεις από μάρτυρες
 3. Να ειδοποιήσει άμεσα την εταιρεία
 4. Να καταγράψει όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τους εμπλεκομένους
 5. Να συμπληρώσει και να υπογράψει έντυπο δήλωσης ατυχήματος μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα του ατυχήματος
Η μεικτή ασφάλεια δεν ισχύει όταν ο ενοικιαστής είναι αμελής και κάνει κακή χρήση του αυτοκινήτου

Οδήγηση εκτός συνόρων

Οι ενοικιαστές που θέλουν να οδηγήσουν το όχημα εκτός συνόρων  πρέπει να πάρουν έγγραφη έγκριση από την A.R.A.S. IKE. Επιπλέον χρεώσεις προκύπτουν για την χρήση αυτή.

Μεταφορά με πλοίο

Επιτρέπεται μόνο αν η A.R.A.S. IKE το εγκρίνει εγγράφως

Πρόστιμα & τροχαίες παραβάσεις

Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την πληρωμή τροχαίων παραβάσεων και των παραβάσεων στάθμευσης 
Πρόστιμα και άλλες συνέπειες που αφορούν τροχαίες παραβάσεις κατά την διάρκεια της ενοικίασης επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. Αν οι αριθμοί κυκλοφορίας (πινακίδες) αφαιρεθούν ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο καθώς και το πάγιο ποσό των 30,00€ πλέον φπα ως διαχειριστικά έξοδα.
Σε περίπτωση κακής χρήσης του αυτοκινήτου ή παράβασης των όρων, η A.R.A.S. IKE έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να λύσει αζημίως για λογαριασμό της την σύμβαση και να αφαιρέσει το αυτοκίνητο από τα χέρια του ενοικιαστή ή καθενός που το κατέχει εξ` ονόματος του χωρίς καμία προειδοποίηση.

Ακύρωση

Σε περίπτωση ακύρωσης τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την κράτηση δεν υπάρχει καμία χρέωση. Εάν έχει καταβληθεί προκαταβολή, αυτή επιστρέφεται. Για ακυρώσεις σε διάστημα μικρότερο των 5 ημερών, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
Δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις μετά την έναρξη της ενοικίασης. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν επιστρέφονται χρήματα εάν ο ενοικιαστής δεν προσέλθει στα προκαθορισμένα χρονικά όρια ή εάν δε διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα (δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα).
Οποιαδήποτε ακύρωση θα πρέπει να αποσταλεί γραπτώς (με e-mail στη διεύθυνση:info@arashellas.gr ).
Η ακύρωση ισχύει μόνο μετά από γραπτή επιβεβαίωση της εταιρείας.

Για οιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 662344 , 2310 456644 ή μέσω e-mail στο info@arashellas.gr